Featured Athletes

Rafael Nadal

Spain

Mariana Pajon

Colombia

Gabrielle Douglas

United States of America-USA

Top Followed Athletes

Cristiano Ronaldo

Portugal

141,301,988 fans

Lionel Messi

Argentina

83,694,344 fans

Neymar Júnior

Brazil

75,883,817 fans

LeBron James

United States of America-USA

45,103,892 fans

Ronaldinho Gaúcho

Brazil

41,404,410 fans

Kobe Bryant

United States of America-USA

29,483,855 fans

Kevin Durant

United States of America-USA

21,917,052 fans

Rafael Nadal

Spain

21,750,425 fans

Usain Bolt

Jamaica

21,152,771 fans

Dwyane Wade

United States of America-USA

19,172,927 fans

Sven Kramer

Netherlands
Speed Skating

517,933 Fans

  • Morgen 5.000m laatste rit tegen Bob de Jong. #Thialf #KPNNK Afstanden

  • Check: pak ✔️ #KPNNK Afstanden

  • Check: ijzers ✔️ #kpnnkafstanden

  • Vanaf komende vrijdag gaat het schaatsseizoen weer beginnen, de #KPNNK Afstanden Thialf. Voor mij de 5.000m, 1.500, 10.000 en Mass Start.

  • Nieuw baanrecord op de 3km @Thialf: 3.39,65 #trainingswedstrijd

  • 안녕하세요 한국팬 여러분~! 새로운 팀셔츠인데 잘 어울리나요? © Stephan Tellier Photography

  • Nieuw project motiveert enorm Het schaatsseizoen staat voor de deur, maar het eerste feestje hebben we al achter de rug. Gisteren was de teampresentatie van Team Lotto Jumbo, de eerste gecombineerde profschaats- en wielerploeg. In de praktijk verandert er voor mij niet zo heel veel. De grootste verandering voor mij had ik al eerder genomen, namelijk om van ploeg en coach te veranderen. Dat heeft veel meer impact op mijn dagelijkse manier van trainen dan de komst van Lotto en Jumbo en de samenvoeging met de wielrenners van Team Belkin. Uiteraard ben ik wel ontzettend blij met de ontstane situatie. Het biedt interessante mogelijkheden. Waar de kansen zich voordoen zullen we proberen elkaar te versterken. En natuurlijk is er ook een mentaal aspect. Het motiveert enorm om met zo’n nieuw project van start te gaan. Echter, voor mij is het vanaf vandaag weer business as usual met een training op het ijs. Morgen rijd ik nog een trainingswedstrijd op de drie kilometer als laatste test voor de NK afstanden, vanaf volgende week vrijdag in Thialf. Ik zal daar de 1.500, 5.000 en 10.000 meter rijden plus de mass start. De eerste twee afstanden tellen voor mij het zwaarst, aangezien dat ook de sleutelafstanden zijn op de allroundtoernooien. Na de NK afstanden begint het internationale schaatsseizoen met twee World Cups in Japan en Zuid-Korea. Ik zal zelf wel afreizen, ook omdat ik het belangrijk vind om in het land van de volgende Winterspelen in 2018 mijn gezicht te laten zien. Maar veel andere schaatsers en teams, uit binnen- en buitenland, laten die wedstrijden aan zich voorbij gaan. Het is echter een gevolg van puur wanbeleid van de ISU dat de sporters nu gedwongen worden om keuzes te maken. De wedstrijdkalender is immers nog nooit zo vol geweest. In de huidige opzet is het eerste deel van het seizoen eigenlijk totaal niet belangrijk. Om goed te zijn op de toernooien moet je tijdens het seizoen nog een trainingsblok inlassen. Ik zal zelf gedurende het seizoen ook ergens een keer een World Cup moeten afzeggen. Om de doodeenvoudige reden dat het niet anders kan. Als ik alle wedstrijden op de kalender zou rijden, zou ik iedere maand alleen nog maar minder worden. Natuurlijk, sporters hebben een belangrijke verantwoordelijkheid om het schaatsen te verkopen. Dat zal niemand ontkennen, maar nu worden we door de ISU eigenlijk met de rug tegen de muur gezet. Voor de allrounders geldt dat helemaal. We kunnen niet anders. Sterker nog, ik durf te zeggen dat ik persoonlijk wel mijn verantwoordelijkheid neem. Immers, als ik puur kijk naar het ideale sporttechnische plaatje had ik eigenlijk veel drastischer keuzes moeten maken dan ik nu gedaan heb. Kritiek op alle afzeggingen is op z’n plaats, maar dan wel aan het adres van de ISU en dan met name de technische commissie. Zij hebben met deze kalender een wanprestatie geleverd. Sven Kramer Column @Telegraaf

  • Kijk uit naar de samenwerking met de wielrenners in ons nieuwe TeamLottoNL-Jumbo met oa Robert Gesink, Wilco Kelderman!